woensdag 15 november 2023

Op uitstap naar het... bos! 🌳



 Wat een leuke dag, wat een ervaring. Als de egeltjesklas is het bos een soort van tweede thuis voor ons. De kinderen hebben zooo genoten van deze voormiddag. Laarzen aan, op de bus stappen en gordel aan en... daaaaar gaan we! Op weg naar het Leen in Eeklo. 

Als eerste maakte we samen met de uiltjesklas een boswandeling om de eerste indrukken in ons op te nemen, te genieten en te bewonderen wat moeder natuur ons allemaal te bieden heeft. We zagen dingen terug in het echt wat we reeds geleerd hadden in de klas (bijvoorbeeld doodhout met paddenstoel ;)). Hierbij stonden we even stil hoe er eigenlijk plots een paddenstoel tevoorschijn kan komen, hoe mos eruit ziet, vonden we takken waar we de letters in terugzagen, bekeken we de bladeren van de verschillende bomen, vonden we nootjes, vonden we kleine insectjes, ... onze vondsten gingen alvast mee naar de klas! 

Als afsluiter gingen we nog eens naar het speelbos waar we konden schaterlachen met elkaar. Kortom, een voormiddag vol bosplezier én zonder regen, gelukkig. 

Het was dubbelfeest want wij mochten in de namiddag ook naar de bibliotheek, yes! 


































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jarige

 Op 1 maart was Ella jarig. Langs deze weg willen we haar nog eens proficiat wensen.